Antwerps stadion klaar in 2015

Antwerps stadion klaar in 2015
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gemeenschappelijke stadion in Antwerpen zou klaar moeten zijn in 2015. Er lijkt zo dan toch eindelijk schot in de zaak te komen.

Maandag is een beleidsgroep opgericht die de bouw van een nieuw stadion voor Germinal Beerschot en Antwerp gaat patroneren.  Die werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Germinal Beerschot  en Antwerp, Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) en burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en de schepenen Ludo Van Campenhout (Open Vld) en Philip Heylen (CD&V) namens het stadsbestuur, moet er voor zorgen dat het stadion er tegen 2015 staat", aldus GvA.

Het stadion zou plaats moeten bieden aan 25.000 toeschouwers en de mogelijkheid om uit te breiden naar 44.000 zitjes als het WK 2018 naar België en Nederland komt. Het stadsbestuur en de beide Antwerpse clubs moeten het vooral eens raken over een financiële verdeelsleutel voor de exploitatie van het stadion.

In juni 2012 zouden de werkzaamheden moeten starten. Voor de bouw van het stadion en het flankerend programma is 2,5 jaar uitgetrokken. In januari 2015 zou het nieuwe stadion speelklaar moeten zijn. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties