De Boer: "Utrecht vroeg veel te veel voor Mertens"

De Boer: "Utrecht vroeg veel te veel voor Mertens"
Foto: © SC

Ajax-trainer Frank de Boer heeft er geen versterkingen bijgekregen tijdens de wintermercato. Hij wou Bas Dost en Dries Mertens binnenhalen, maar tot zijn grote teleurstelling kwam geen van beide.

De voormalige international zag zowel Luis Suarez als Urby Emmanuelson vertrekken. "We hadden de selectie graag versterkt, dat was algemeen bekend", zegt De Boer op de site van Ajax. "We hebben wat mij betreft net iets te weinig spelers die een constante serie wedstrijden op eredivisieniveau kunnen spelen. Met name als we met blessures en schorsingen te maken krijgen, moeten we nu nog meer terugvallen op de jeugd."

Heerenveen wou de transferprijs voor Dost niet lager zakken dan 5,25 miljoen euro, voor Mertens vroeg Utrecht 7 miljoen. "Het bedrag dat Heerenveen voor Dost vroeg, vonden wij te hoog", zegt De Boer. "Ik heb al voor het weekend met onder meer Rik van den Boog en Danny Blind besproken wat we voor welke speler maximaal uit zouden willen geven. Die verschillen bleken maandag te groot. Veel te groot zelfs, zowel voor Dost als voor Mertens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties