Interview Koen Persoons: “Tottenham is de club van mijn hart”

Yves Brokken
| 21 reacties
Koen Persoons: “Tottenham is de club van mijn hart”
Foto: © SC

Koen Persoons begon als vijfjarige te voetballen bij SK Oudegem, werd al vroeg ontdekt door Eendracht Aalst en is nu met Sporting Lokeren aan zijn derde club toe op het hoogste niveau. “Tottenham vind ik wel een mooie club”, klinkt het.

Dat Koen Persoons als klein jongetje voor het voetbal koos, lag niet zo voor de hand. “Ik kom helemaal niet uit een sportieve familie. Alleen mijn grootvader was ooit scheidsrechter, herinner ik mij”, vertelt de geboren Aalstenaar exclusief aan Voetbalkrant.com. “Ik heb ook nog getennist en in de jeugdbeweging gezeten, maar koos om bij Oudegem te voetballen omdat mijn vriendjes op school dat toen ook deden”, lacht hij.

Het talent dreef al vroeg boven. “Op mijn twaalfde kwam een scout van Eendracht Aalst, Maurice Coopman, bij ons thuis. Op een paar dagen was alles geregeld. Aalst werd wel een hele aanpassing voor mij, vooral qua intensiteit. In plaats van één keer, moest ik nu elke week drie keer gaan trainen. Bovendien moest ik nu rekenen op mijn grootvader om mij te brengen en te komen halen, terwijl ik voorheen met de fiets kon rijden.”

Gouden jaren

De periode dat Persoons als jonge knaap in de jeugd van den Iendracht terechtkwam, was ook de tijd dat Aalst zijn gouden jaren beleefde. “We zaten op een avond naar de uitzending van het gala van de Gouden Schoen te kijken, toen Gilles De Bilde uiteindelijk won. Dat was fantastisch. Ik herinner mij ook de grote Europese matchen van op televisie. Eén keer ben ik ook in het stadion gaan kijken. De wedstrijd tegen Levski Sofia toen Olivier Lamberg, toen de populairste speler van Aalst, het beslissende doelpunt scoorde.”

"Ik volg het voetbal op de voet.
Voetbalkrant.com is de website die ik het meest bezoek.”

De voormalige middenvelder van KV Mechelen is een echt voetbaldier. “Ik volg het voetbal zeker en vast op de voet”, bevestigt hij. “Vooral via de kranten en teletekst. Op woensdag pik ik ook de nieuwe Sport/Voetbalmagazine mee en ik surf ook regelmatig op het internet. Voetbalkrant.com (hoe kan het ook anders, red.) is de website die ik het meest bezoek.”

“Het buitenlandse voetbal volg ik vanop iets ruimere afstand, maar na het weekend weet ik wel wie er in de belangrijkste competities gewonnen heeft, hoe het de topploegen vergaat en wie de verrassingen zijn in het klassement. De Engelse competitie spreekt mij toch het meest aan. Je krijgt er heel veel bewegingsvrijheid en is technisch toch ook sterk. En wat gezegd over de doelpunten!”, is Persoons enthousiast. “Hier in België stellen de goals niks voor. Af en toe eens een mooie, maar in Engeland zie je elke week wel tien fantastische treffers.”

Playstation

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lokerens nummer acht een trouwe aanhanger is van het BBC-programma Match of the Day. Het doet Persoons likkebaarden. “Ik denk dat elke Belgische voetballer wel eens graag in het buitenland aan de slag wil. Als ik een avontuurlijke aanbieding krijg en ik vind een overeenkomst met mijn partner, dan zal ik die niet afwijzen”, kijkt Persoons al een beetje vooruit op zijn toekomst. “Als je het niet doet, zou je er wel eens spijt van kunnen krijgen. Maar ze moet er natuurlijk wel komen, die aanbieding.” (lacht)

“Anderlecht wordt kampioen. Dat is gewoon de beste ploeg. Ook in de partij tegen ons staken ze er bovenuit. Ze hebben het meeste indruk nagelaten op mij.”

Bij welke club hij watertandt, daar moet Persoons niet lang over nadenken. “Toen ik een jaar of twaalf was, koos ik op de Playstation in het FIFA game altijd voor Tottenham. Ik kende er toen nog geen spelers, maar het was wel zo. Ik ben die ploeg later ook steeds meer op de voet gaan volgen.”

Anderlecht en Barcelona

Maar White Hart Lane ligt nog niet in het verschiet. “Ik probeer nu elke week mijn bijdrage te leveren bij Lokeren: de ploeg naar een hoger niveau stuwen en individueel ook mijn tegenstander zoveel mogelijk uitschakelen. En bovendien ken ik mijn niveau", reageert hij als we met een kwinkslag vragen of hij al droomt van een transfer richting Londen."

“Anderlecht wordt kampioen”, zegt Persoons resoluut. “Dat is gewoon de beste ploeg. Ook in de partij tegen ons staken ze er bovenuit. Ze hebben zeker en vast het meeste indruk nagelaten op mij.” En de Champions League? “Op het kampioenenbal heeft FC Barcelona veel kans om te winnen. Zij hebben de beste spelers, zeker in aanvallend opzicht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties