Interview Simaeys: "Had verwacht al belangrijk te zijn voor Genk"

Fabian Morren
| 49 reacties
Simaeys: "Had verwacht al belangrijk te zijn voor Genk"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Jeroen Simaeys staat nu enkele weken in de basis bij Racing Genk en groeide in korte tijd al uit tot een betrouwbare pion in het geheel van trainer Mario Been. "Ik wil hier iets neerzetten in Genk."

Bij OH Leuven gaf Genk met z'n tienen een voorsprong uit handen. "Niemand was daar tevreden over", zegt Simaeys. "Uiteindelijk heeft OHL bijna geen kans gehad, ondanks het feit dat zij met een man meer speelden."

Uiteindelijk slikte Genk een doelpunt op hoekschop. Een vermijdbaar doelpunt dus. "Tja, dat is zo één van die clichés, hé. Op corner mag er nooit een goal vallen. Toch zie ik regelmatig doelpunten ontstaan uit een hoekschop", grijnst Simaeys.

Over zijn eigen prestaties kan de verdediger meer dan tevreden zijn. "Ik had er toch op gerekend dat ik al belangrijk zou zijn voor de club. Ik wil hier in Genk echt wel iets neerzetten", klinkt het ambitieus bij de verdediger, die bij Club Brugge overbodig was geworden.

De Bruyne
Bij Genk keert Kevin De Bruyne terug. Tegen OHL speelde hij al twintig minuten mee en viel hij zeer sterk in. Simaeys relativeert: "Met Thomas (Buffel, red.) en Elya (Barda, red.) op de flanken ging het ook niet slecht. Als we met elf bleven staan, was er tegen OHL geen vuiltje aan de lucht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties