Beerschot gaat niet opnieuw in evocatie

Melissa Maes
| 35 reacties
Beerschot gaat niet opnieuw in evocatie
Foto: © SC

Beerschot wil beklemtonen dat het niet opnieuw in evocatie gaat tegen de uitspraak van de spreekkoren tijdens de match Lierse - Beerschot. "Die uitspraak mag als een redelijk succes worden beschouwd en het is tijd om die zaak te laten rusten." De club zal dus de boete van 2.480 euro betalen.

Beerschot wil ook duidelijk maken dat het Beroepscomité de ‘Fukushima’-spreekkoren niet als racistisch, maar wel als ‘bijzonder beledigend’ heeft beschouwd. “Die belangrijke nuance, die overigens correct is, is in de FIFA-reglementering volledig terug te vinden”, klinkt het bij Beerschot.

“Dat reglement maakt immers een belangrijk onderscheid tussen uitlatingen van supporters enerzijds en van aangestelden als spelers, bestuursleden of personeel van een voetbalclub anderzijds.”

Volgens die reglementering kan een club alleen voor haar supporters gestraft worden indien het gaat om beledigingen. Een club kan alleen voor werkelijke racistische uitlatingen worden aangesproken indien die van aangestelden afkomstig zijn.

“Laat duidelijk zijn dat noch de voetbalbond, noch Beerschot zonder meer racistische spreekkoren tolereren. Dat is helaas niet wat sommige persberichten rond voormelde procedure hebben laten uitschijnen”, besluit Beerschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties