Blatter excuseert zich in open brief aan Brazilië

Blatter excuseert zich in open brief aan Brazilië
Foto: © SC

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft in een brief zijn excuses aangeboden aan WK-organisator Brazilië na de scherpe kritiek van zijn secretaris-generaal Jerome Valcke op de organisatie.

Sepp Blatter maakt zich zorgen over de teloorgang van de banden tussen de FIFA en Brazilië. Hij roept het Zuid-Amerikaans land op om geen tijd meer te verspillen aan het conflict.

De Braziliaanse regering ergert zich aan de uitspraken van Jerome Valcke. De Braziliaanse minister van Sport liet verstaan dat zijn land weigerde om in de toekomst nog met Valcke samen te werken.

Blatter wil zich excuseren aan iedereen die zich persoonlijk aangevallen voelde, in het bijzonder de Braziliaanse overheid en de presidente. “We moeten samenwerken om ons gemeenschappelijk doel te bereiken: een uitzonderlijk WK organiseren in het land van het voetbal, in het land van kampioenen.”

Eerder op de dag had ook Valcke zelf zich al verontschuldigd bij het Braziliaanse volk. Volgens de Fransman zijn zijn woorden verkeerd begrepen. "In het Frans betekent 'een schop onder de kont geven' louter dat het ritme moet worden opgedreven. Jammer genoeg zijn bij de vertaling naar het Portugees veel straffere termen gebruikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties