Aziatische voetbalconfederatie schorst eigen voorzitter

Pieter Vierstraete
| 4 reacties
Aziatische voetbalconfederatie schorst eigen voorzitter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Qatarees Mohammed Bin Hammam is geschorst door zijn eigen voetbalconfederatie, de AFC, op verdenking van inbreuken op de ethische code. Bin Hammam is niet aan zijn proefstuk toe, eerder werd hij levenslang geschorst door de FIFA.

Maandagavond meldde de AFC dat het zijn eigen voorzitter voor dertig dagen schorst. Financieel gesjoemel zou aan het licht gekomen zijn. Bin Hammam zegt dat hij onschuldig is. Dat zei hij trouwens ook toen hij in 2011 in conflict kwam met Sepp Blatter.

Vlak na de verkiezingen van 2011 die bepalen wie zetelt als voorzitter van de FIFA, werd Bin Hammam levenslang geschorst omdat hij ervan verdacht werd stemmen te kopen tijdens een vergadering van de Caraïbische Voetbalconfederatie (CFU). Enveloppen met 40.000 dollar werden naar het schijnt kwistig uitgedeeld.

Afrekening

De Qatarees trok prompt zijn kandidatuur in toen een onderzoek werd aangekondigd door de ethische commissie van de FIFA. Hijzelf beweerde zich terug te trekken omdat zijn naam teveel door het slijk werd gehaald. Nadat Blatter verkozen werd, rekende de Zwitser nog even af met Bin Hammam: hij werd levenslang geschorst door de FIFA. Mohammed vecht zijn schorsing trouwens vandaag nog steeds aan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties