Damesvoetbal: Zulte Waregem klaar voor het seizoen

Pieter Vierstraete
| 3 reacties
Damesvoetbal: Zulte Waregem klaar voor het seizoen
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Het damesteam van SV Zulte Waregem startte afgelopen zaterdag de trainingen en werd zondag voorgesteld op de fandag van Essevee. Het wordt hun eerste seizoen in de Women's BeNe League. "Een overgangsjaar", zegt coördinator Geert De Poorter.

De damescompetitie is opgedeeld in een League Red voor de Belgische clubs en een League Orange voor de Nederlandse meiden, waarna play-offs volgen. “Om de vierde plaats strijden is realistisch”, zegt Geert De Poorter. “Voor die stek zijn verschillende ploegen in de running. Anderlecht, Standard en STVV lijken me wel te sterk.”

Essevee zal met 9 meisjesploegen in competitie spelen, waarvan 5 seniorploegen. De club treedt als enige ploeg in België aan met drie ploegen in de nationale afdelingen. “Wij zijn de grootste ploeg van België”, zet Geert een boom op. “Er is ook een concreet project om 25% meer meisjes en vrouwen aan het voetballen te krijgen. Daarnaast zullen we proberen om de regio warmer te maken voor het damesvoetbal met onder andere abonnementen voor alle damesthuiswedstrijden.”

De BeNe Supercup wordt 14 augustus gespeeld.

Voor meer info kan je terecht op  http://www.beneleague.com/

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties