"Wij willen Hoefkens als kapitein"

Tomas Taecke
| 47 reacties
"Wij willen Hoefkens als kapitein"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens nam maandag een enigszins drastische beslissing door zijn aanvoerdersband ten gevolge van de rel met de fans af te staan. Via Facebook roept een deel van de supporters van Club de aanvoerder op om de gele band snel terug rond de bovenarm te spannen.

Club Brugge-aanvoerder Carl Hoefkens wil afstand doen van de gele band die hij als kapitein van blauw-zwart al een tijdje om de linkerarm draagt. Dit ten gevolge van het opstootje dat zich zondagmiddag na de stadsderby tegen Cercle heeft voltrokken.

Na de blamage in Bordeaux keerde een deel van de aanhang zich tegen de slap presterende spelers van de competitieleider. Na de derby namen de spelers een unanieme beslissing om op hun beurt de ontstemde fans tegen het gebruik in niet te groeten na de wedstrijd. De fans lieten zich de actie niet smaken, met de gekende taferelen als gevolg. Daags na de ophef bood Hoefkens in naam van de spelersgroep zijn verontschuldigingen aan en besloot hij ook afstand te doen van de aanvoerdersband.

Ondertussen lijkt een deel van de blauw-zwart fans het conflict zo snel mogelijk te willen bijleggen. Dat zij willen voorkomen dat Hoefkens niet langer aanvoerder zou zijn, bewijst onder andere de eerste Facebook-groep die vandaag het levenslicht zag.

"Wij begrijpen niet dat een speler die zo dicht bij de fans staat door één negatief feit een dergelijke drastische beslissing neemt", zegt seizoenskaarthouder Hart Van Damme. "De weegschaal weegt nog steeds positief door en Carl Hoefkens moet uiteindelijk niet de gevolgen dragen van deze geïsoleerde actie".

"Carl draagt verantwoordelijkheid, wat hem uitermate siert. Dat is immers ook zijn taak als aanvoerder. Het is ondenkbaar dat Hoefkens als kapitein vervangen moet worden binnen de bestaande spelersgroep".

Het is duidelijk dat de meningen in het Brugse supporterskamp na de feiten van zondag en maandag verdeeld zijn. Wel is het absoluut niet uitgesloten dat Carl Hoefkens sneller dan verwacht de aanvoerdersband opnieuw zal opnemen.

De Facebookpagina kan u hier terugvinden.  
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties