Leekens slaat (gedeeltelijk) mea culpa voor fiasco Club Brugge

Pieter Vierstraete
| 48 reacties
Leekens slaat (gedeeltelijk) mea culpa voor fiasco Club Brugge
Foto: © SC

In een openhartig interview met VTM laat Georges Leekens nogmaals van zich horen: "Ik heb België weer warm gemaakt voor de Rode Duivels", vindt hij. Maar ook over Club Brugge laat Mac the Knife zich horen.

“Ik dacht dat weggaan bij de Rode Duivels minder commotie zou veroorzaken, maar niets was minder waar”, kijkt Leekens terug op 2012. “Toch vind ik dat ik goed werk heb geleverd bij de nationale ploeg: het vuur zat weer in ploeg, het publiek staat er weer achter. Ik heb België weer warm gemaakt voor de Rode Duivels.”

Had Leekens begrip voor de woede bij zijn overgang naar Club Brugge? “Ik heb vooral slecht gecommuniceerd. Die 90%, dat was slecht uitgedrukt. Als je veel communiceert zoals ik, bega je soms een fout. Ik wilde enkel zeggen dat de omkadering en werking er stonden, dat iedereen klaar was om een eindexamen af te leggen. Ik wilde de pluimen niet op mijn hoed steken. Die 90% zal me levenslang blijven achtervolgen.”

Club Brugge

“Club Brugge is waar alles voor me begon, waaraan ik veel te danken heb, en de club die me nodig had. De nationale ploeg had me minder nodig, die kon op eigen benen staan. Niet vergeten: die jonge veulens zijn volwassen mensen geworden. Ik dacht dat men het me wel zou vergeven als ik naar mijn oude liefde ging.”

“Mijn ontslag heb ik moeten verwerken. Je bent toch gedeeltelijk verantwoordelijk, naast de spelers, bestuurders en supporters. Ik dacht ook dat mijn weggaan de druk zou verminderen op Club, het verwachtingspatroon een beetje naar beneden zou halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties