"Graag eens tegen Manchester United of Barcelona"

"Graag eens tegen Manchester United of Barcelona"
Foto: © SC

Olivier Deschacht was als peter aanwezig op de persconferentie van de Keizer Karel Cup, die dit weekend doorgaat op de Blaarmeersen in Gent. Hij blikte ook al even vooruit op het seizoen van Anderlecht en zijn persoonlijke ambities.

Aernout Van Lindt in Gent

“Het is misschien cliché, maar we zijn en blijven Anderlecht. We willen dus alles winnen en overwinteren in Europa. We zijn zeker van de van de poulefase van de Champions League en daar kijk ik wel naar uit.”

Over mogelijke tegenstanders in die Champions League heeft Deschacht wel een aantal voorkeuren: “Ik zou graag wel eens tegen Manchester United of Barcelona willen spelen. Daarnaast hoop ik ook op een of twee haalbare kaarten.”

“Gasten zijn gewoon beter dan mij”

De Rode Duivels zijn ondertussen aan een heel sterke campagne bezig. De verdediger van Anderlecht ziet ze het WK wel halen, maar droomt zelf niet meer van een selectie: “Ik denk dat het binnen is deze keer. Ik persoonlijk ben al 32 en die gasten zijn gewoon beter dan mij. Je moet daar eerlijk in zijn.”

“Soms is op zo’n groot toernooi raken moeilijker dan ver raken eens je er bent, dus ik weet niet wat de Rode Duivels volgend jaar zullen klaarspelen op het WK.”

“Zeker geen trainer worden”

Rest nog de vraag wat de ambities van Olivier Deschacht zelf zijn voor de komende jaren en eventueel na de actieve carrière. “Ik heb nog een contract voor twee jaar en nog heel veel ambities. Wat ik zeker niet wil, is trainer worden.”

Wat kan dan wel nog een doel zijn voor de verdediger na zijn actieve spelerscarrière? "Ik wil wel eens de Keizer Karel Cup winnen", aldus een lachende Deschacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties