Interview Ogunjimi: "Nog een lange weg af te leggen"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
Ogunjimi: "Nog een lange weg af te leggen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marvin Ogunjimi heeft bij Oud-Heverlee Leuven nog niet gebracht wat van hem verwacht wordt, zo bleek ook vorige week in de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Toch geeft de 25-jarige spits de moed niet op, zijn coach Ronny Van Geneugden beklemtoont dat hij iedereen uit zijn kern nodig heeft.

Ogunjimi stond tegen Charleroi voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap, maar werd na zo'n uur spelen vervangen door Bjorn Ruytinx. Tot zijn eigen ontgoocheling, maar hij steekt wel de hand in eigen boezem. "Ik verwachtte er zelf meer van, maar bracht te weinig", bekent hij aan Voetbalkrant.com. "Maar de eerste twee balcontroles waren niet goed, daarna wisselde ik goede met minder goede dingen af."

Gewicht

"Ik heb dus nog een lange weg af te leggen en moet dus hard blijven verder werken", klinkt het verder. "De laatste anderhalve maand ben ik terug op mijn ideale gewicht geraakt, nu komt het erop aan scherper voor de dag te komen en de goede vorm te vinden. Dan komt het vertrouwen vanzelf terug, zeker als ik ook kan scoren. Als ik zo blijf verder werken, komt dit zeker goed."

Iedereen nodig

Trainer Ronny Van Geneugden laat alvast zijn centrumspits niet vallen, zo blijkt uit zijn reactie. "Met Zulte Waregem, de bekermatch in Visé en de thuismatch tegen AA Gent staat OHL voor een belangrijke week. Dus ik zal iedereen nodig hebben", beklemtoont de Limburger. "Als je als spits scoort en daarmee het verschil maakt ben je vertrokken. Net als een doelman die de match wint en een verdediger die mee de nul houdt. Dit alles geeft vertrouwen, daar draait het allemaal rond."

Antwoord vinden

Of Ogunjimi zondag op Zulte Waregem aan de aftrap komt, is nog koffiedik kijken. Maar hij gelooft wel dat OHL bij de vice-kampioen iets kan rapen. "De ploeg van Francky Dury heeft de kwaliteiten om het verschil te maken, aan ons om daar een antwoord op te vinden. Zulte Waregem creëert kansen, maar geeft er ook altijd weg. Kansloos zijn we dus zeker niet" blikt de zevenvoudige Rode Duivel vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties