Qatar volhardt: "WK in zomer is mogelijk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Qatar volhardt: "WK in zomer is mogelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2022 wordt het wereldkampioenschap georganiseerd in het snikhete Qatar. Een verplaatsing van het toernooi lijkt een oplossing, maar in Qatar zelf zien de voetbalbonzen geen problemen.

Er gaan steeds meer stemmen op om het wereldkampioenschap van 2022 in de winter te organiseren. Zelfs de Europese voetbalbonden willen hun speelkalender herschikken om de spelers te beschermen tegen de extreme temperaturen. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

Qatar lijkt er echter van overtuigd dat er geen probleem is om het toernooi toch in de zomer te laten plaatsvinden. Ook al overstijgt het kwik dan gemakkelijk de vijftig graden Celsius. “Qatar heeft zich geëngageerd om het WK in de zomer te organiseren en die belofte willen we dan ook nakomen”, klinkt het uit die hoek. “Al zijn we natuurlijk bereid om het toernooi naar de winter te verplaatsen.”

“Nochtans zijn we in staat om comfortabele omstandigheden te creëren in de stadions en in de publieke zones via onze verkoelingstechnieken”, gaan de Qatari verder. “In juni werd er nog een WK-kwalificatiewedstrijd afgewerkt in het Jassim bin Hamad-stadion van Al Sadd. We zijn er dan ook van overtuigd dat een WK in de zomer geen enkel bezwaar kan vormen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties