Neymar: "Raak gewend aan harde aanpak"

Leander Mespreuve
| 1 reacties

De Braziliaanse sterspeler Neymar won vandaag op bezoek bij Zuid-Korea: 0- 2. Het mag een klein wonder heten dat de Barca- vedette ongeschonden uit het duel kwam. "Ik raak eraan gewend", bleef Neymar rustig.

De Zuid-Koreaanse verdedigers acteerden tamelijk agressief in deze oefenpot. Vooral aanvaller Neymar moest het ontgelden, hij werd maar liefst twaalf keer foutief gestopt, waarvan negen in de eerste helft. Gelukkig viel de schade achteraf mee.

Ondanks de harde aanpak kon Neymar toch het doel vinden. Vlak voor rust borstelde hij een vrije trap in doel. Twee keer raden op wie de voorafgaande fout gemaakt werd…

Na afloop van de wedstrijd reageerde Neymar kalm op de speelwijze van de tegenstander. “Het is goed zo, het hoort bij het spelletje. Ik raak er ondertussen wel aan gewend. Ik ben blij met de overwinning en feliciteer mijn ploeggenoten voor de geleverde prestatie.”

De Barcelona-spits wordt aanschouwd als de ster van het Braziliaanse team die volgend jaar in eigen land wereldkampioen moet worden. Of steken onze Duivels hier een stokje voor?