kvoKV Oostende
berBergen
Datum: 09/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende strooit zeezout in Henegouwse wonde
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Oostende strooit zeezout in Henegouwse wonde
Foto: © SC

KV Oostende heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan door RAEC Mons met 2-0 te kloppen. De promovendus rekende op die manier af met een rechtstreekse concurrent. Meteen het sein voor een hevig feestje in het Albertpark.

Cédric De Volder in Oostende

Frederik Vanderbiest koos vol voor de aanval tegen RAEC Mons. De oefenmeester van The Kustboys stuurde met Sébastian Siani, Fernando Canesin Matos, Franck Berrier en Nyasha Mushekwi maar liefst vier aanvallers de wei in. Bij De Draken kreeg Mustapha Jarju dan weer een basisplaats na zijn uitstekende invalbeurt van vorige week tegen KRC Genk. Achteraan nam Noé Dussenne de plaats in van de geblesseerde Jérémy Sapina.

Werner mea culpa

Het Albertpark was al na een vijftal minuten aan het dansen en springen. Franck Berrier stuurde Jonathan Wilmet mooi in het straatje. Het schot(je) van laatstgenoemde verschalkte een grabbelende Olivier Werner. De doelman van RAEC Mons ging allesbehalve vrijuit bij de tegentreffer, 1-0. De rode lantaarn leek aangeslagen en Oostende rook een kans. De pogingen van de promovendus stierven echter telkens op een bezoekend been.

Op het halfuur kon de Henegouwse bus eigenlijk al koers zetten richting Tondreau. Canesin werd net binnen de zestien onderuit gehaald door Pieterjan Monteyne. Siani twijfelde niet en knalde de elfmeter voorbij Werner. De bal uit het net vissen was ook meteen de laatste actie van de bezoekende goalie. Hij kampte met een blessure aan de bil en liet zich vervangen door Adrien Saussez.

Vogel voor de kat

KVO speelde een enorm volwassen tweede periode. De Draken geloofden nog in een mirakel – iets wat ook de komende maanden nodig zal zijn – maar werden telkens opgevangen door een West-Vlaamse muur. Het thuispubliek vond het allemaal opperbest. Het Oostendse legioen waande zich al zeker van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Bergen lijkt daarentegen een vogel voor de kat te zijn.

Al kreeg Steve Beleck een reuzenmogelijkheid op de aansluitingstreffer. Het vizier van de aanvaller leek echter op het American Football te zijn gericht. Vanderbiest gaf Thomas Foket dan maar een uitbrander. De huurling van KAA Gent liep zich warm langs de zijlijn en had de instructies van de oefenmeester niet gehoord. Het bleek achteraf een leuk intermezzo te zijn tijdens een zwakke tweede helft.

1, 2, 3

Het Oostendse publiek vroeg ondertussen een derde doelpunt, maar The Kustboys vonden het welletjes geweest. De promovendus doet met deze overwinning een uitstekende zaak. KVO zet RAEC Mons op maar liefst negen punten in het klassement en voert de druk tegenover Waasland-Beveren op. Bob Peeters trekt morgen met zijn troepen immers naar de Gaverbeek. En De Draken? Hun shirts hadden vanavond een juiste kleur. Dat van de rouw…

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' 4.5
Luissint Xavier   90' 3.5
Schmisser Baptiste 90' 4.5
Brillant Frédéric 90' 5
Lukaku Jordan 90' 5.5
Wilmet Jonathan 64' 5.5
De Schutter Niels 90' 6
Berrier Franck A   90' 6
Siani Sébastien 71' 6
Mushekwi Nyasha Liberty 90' 5.5
Canesin Fernando Matos   86' 7
  Bank G Beoordeel
Van Imschoot Tom 26' 3.5
Foket Thomas 19' 3.5
Vass Ádám 4'  
Dessaer Denis -  
Hempte Jimmy -  
Brouckaert Yohan -  
Dumesnil Jérémy -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 32' -
Timmermans Nicolas 90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Dussenne Noë 90' -
Monteyne Pieterjan   90' -
Matthys Tim 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Jarju Mustapha 56' -
Chatelle Thomas   68' -
Angeli Arnor 90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Saussez Adrien 58' -
Beleck A'Beka Steve Leo 34' -
Soumah Richard 22' -
De Belder Dylan -  
Le Postollec Flavien -  
Shpungin Yuval -  
Herbeleef KV Oostende - Bergen

Vooraf