San Lorenzo kroont zich tot Argentijns kampioen

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
San Lorenzo kroont zich tot Argentijns kampioen
Foto: © SC

In Argentinië is San Lorenzo de Almagro na een 0-0 op het veld van Vélez Sarsfield kampioen geworden van het korte Apertura toernooi. Het had genoeg aan een gelijkspel nadat Lanús bleef steken op een 2-2 bij Newell's Old Boys, met onder meer Gabriel Heinze en Maxi Rodriguez in de rangen.

Door Tom Dieusart

In de Argentijnse pers spreekt men over  “een van de zwakste toernooien” van de laatste jaren in de Argentijnse competitie, aangezien San Lorenzo met een minimum aan spektakel en punten (33) de titel binnenhaalde. De concurrenten (Vélez, Newell’s, Boca,..) deden het immers nog slechter en verloren punten in belangrijke matchen.  “Onzin”, weerlegt de trainer Juan Antonio Pizzi, “het was een erg competitief toernooi en wij hebben alle klassiekers (tegen Boca, River en  Racing) gewonnen”. Iets wat zeker ook afbreuk deed aan de Argentijnse competitie van 2013 dit jaar was dat in alle wedstrijden de bezoekende supporters geweerd werden, uit vrees voor rellen. 

Audiëntie bij de paus

Het was ondertussen alweer zes jaar geleden dat de azulgrana, of rood-blauwen, kampioen waren geworden en die cyclus van zes jaar is onderhand een traditie geworden: De vorige titels werden behaald in 2007, 2001 en 1995. San Lorenzo, de club uit Boedo, een volksbuurt van Buenos Aires, geldt als een van de groten van het Argentijns voetbal. In dat rijtje horen ook River Plate, Boca Juniors, Independiente en Racing Club thuis.  De club werd eertijds gesticht door een pastoor – Lorenzo Mazza – en telt onder zijn trouwe fans de acteur Viggo Mortensen (die in Boedo opgroeide) en niemand minder dan de huidige paus Franciscus I. De voorzitter van San Lorenzo gaat morgen op audiëntie bij de paus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties