Eerste conclusies na acht speeldagen Eredivisie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Eerste conclusies na acht speeldagen Eredivisie
Foto: © Photonews

In de Nederlandse Eredivisie is de competitie intussen acht speeldagen ver. Het lange seizoen is met andere woorden pas begonnen, maar toch kunnen ook bij onze noorderburen al een aantal conclusies getrokken worden.

Door Cédric De Volder

PSV komt opnieuw boven water

PSV moest de voorbije seizoenen toekijken hoe Ajax op het gemakje richting Nederlandse titel freewheelde. De Eindhovenaren bleven dan wel in de bovenste regionen van de Eredivisie kamperen, maar het is toch al van 2008 geleden dat de oppergaai werd gepakt. Ondertussen lijkt de Lampenclub - in tegenstelling tot Zakaria Bakkali - opnieuw boven water te zijn gekomen. De Philips Sport Vereniging staat momenteel aan de leiding, met twee punten voorsprong op Ajax en PEC.

Jans doet het weer

Ja, inderdaad. PEC Zwolle staat momenteel op een gedeelde tweede plaats. Ron Jans slaagde dan wel niet bij Standard, maar doet het goed met de Blauwvingers. Ook vorig seizoen was - hier komt ie - Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle namelijk dé revelatie in het begin van het seizoen. En dat is nog niet alles. Jans loodste zijn team vorig seizoen niet alleen naar de KNVB Beker, maar won in het begin van dit seizoen ook meteen de Supercup van Ajax.

Vaderlandse kolonie doet het rustig aan

Bij Willem II loopt dan weer een Belgische kolonie rond. Met Stijn Wuytens, Jan Wuytens, Jordy Vleugels en Jonas Heymans zijn er tweewekelijks namelijk een pak landgenoten te zien in het Koning Willem II Stadion. En de Superkruiken doet het goed, zonder meer. Een achtste plaats en een rustig seizoen in de middenmoot is dan ook meteen wat er werd verwacht van hen.

Waar zijn Feyenoord en Utrecht? 

Minder goed nieuws is er dan weer te melden in Rotterdam en Utrecht. Feyenoord en FC Utrecht hebben hun competitiestart namelijk compleet gemist. Laatstgenoemde moet zelfs opletten om niet in de problemen te komen. Utrecht heeft namelijk niet zo heel veel overschot op de rode lijn. De tegenstander van Standard uit De Kuip lijkt dan weer haar niveau te hebben teruggevonden. Vooral tegen Ajax - ook al werd er verloren - was het voetbal wondermooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties