Rooney door fans opnieuw verkozen als winnaar felbegeerde award: "Extra speciaal"

Jeroen Evens
| 0 reacties
Rooney door fans opnieuw verkozen als winnaar felbegeerde award: "Extra speciaal"
Foto: © SC

Wayne Rooney, de befaamde middenvelder/aanvaller van Manchester United, is opnieuw verkozen tot beste speler van Engeland in 2014. Hoewel hij geen grote beker in de lucht kon steken, vierde de Engelsman het afgelopen jaar wel zijn honderdse interland voor de nationale ploeg.

Voor de fans

Al voor de derde keer mag Wayne Rooney de prestigieuze prijs als beste voetballer van Engeland in ontvangst nemen. De kapitein van de Three Lions is erg blij met deze verkiezing, des te meer omdat hij werd verkozen door fans: “Het feit dat de fans bepalen wie deze prijs wint, maakt het extra speciaal”, liet Rooney optekenen op de website van The FA na afloop van de ceremonie.

Top drie

Rooney kon rekenen op 27 procent van de stemmen, terwijl Danny Welbeck (Arsenal) tweede werd, en de snelle en vinnige Raheem Sterling (Liverpool) de top drie compleet maakte.

Nationale ploeg

“Zo’n ereprijs als deze ontvangen van de fans maakt je erg gelukkig van  binnen”, verklaart Rooney zijn emoties, “Maar dit was niet mogelijk zonder mijn teamgenoten, trainers en overige stafleden. Ik neem deze prijs dan ook aan namens elk lid van de nationale ploeg.”

Het WK verliep echter niet zo vlekkeloos voor Engeland, dat sneuvelde in de groepsfase. “Toch zijn de fans ons altijd blijven steunen”, legt Rooney uit, “Sinds het tornooi hebben we alles gewonnen, waardoor we er goed voorstaan in de EK-kwalificatiecampagne”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties