Zulte Waregem zoekt nog versterking: "Maar het huiswerk is 90% af"

Zulte Waregem zoekt nog versterking: "Maar het huiswerk is 90% af"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem begon vandaag aan de trainingen aan de Gaverbeek met een pak nieuwkomers. Maar dat hoeft niet te betekenen dat er niet nog enkele opportuniteiten uit de lucht zouden kunnen vallen. "We zoeken nog defensieve en offensieve versterking", aldus Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Waregem

"D'Haene en Baudry zijn momenteel geblesseerd. Beiden hebben ze last van de knie", aldus Dury. "Bovendien moeten we Diallo een tijdje missen in de voorbereiding", geeft de coach aan over de huurling van Monaco die een selectie voor het EK met de U19 van Frankrijk beet heeft.

"Dus gaan we een oplossing moeten zoeken. Misschien dat Bruno Godeau nog wil of zal vertrekken, dat wachten we een beetje af. Maar een extra verdediger hoort zeker tot de mogelijkheden."

Polyvalente spits

"Maar globaal gezien staan we verder dan vorig jaar. Toen was er misschien 30-40% van het werk af en is er nog heel veel gebeurd in de transferperiode. Nu kunnen we stellen dat het werk meer af is. We konden al op stage gaan naar Durbuy, ook iets dat we vorig jaar niet konden."

En het werk is dan wel 90% af, ook vooraan wil Dury er nog iemand bij. "Bij voorkeur iemand die op alle offensieve plaatsen uit de voeten kan. We willen een polyvalente spits aanwerven,"

Welke rol die nieuwkomer dan zou moeten spelen? "Of dat nu als 11e of als 13e man is, dat maakt niet uit. Hoe dichter hij bij de 11 zit, hoe sterker de ploeg. Maar een goede supersub zou ook handig kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties