Jonge Rode Duivels tikken Honduras uit en staan met anderhalf been in volgende ronde

Jonge Rode Duivels tikken Honduras uit en staan met anderhalf been in volgende ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische U17 mogen de tickets voor de tweede ronde op het WK in Chili ei zo na boeken. Door de zege tegen Honduras hebben ze al vier punten, wat in het slechtste geval bijna altijd volstaat om bij de beste derdes terecht te komen.

Makkelijk was het echter niet tegen Honduras. In tegenstelling tot tegen Mali waren het nu wel de jonge Rode Duivels die van meet af aan domineerden, maar de eerste kansen werden keer op keer gemist.

Halfweg de eerste helft was het dan toch raak: Jorn Vancamp kon vanuit de draai binnentrappen, nadat een vrije trap niet weg raakte uit het doelgebied van de Midden-Amerikanen. Meteen ook de ruststand.

Levensbelangrijke frommelgoal

Na de koffie viel echter snel de gelijkmaker - letterlijk en figuurlijk - uit de lucht gevallen. Een schot van Leiva ging gekruist onhoudbaar via de paal binnen. Balverlies van Janssens lag aan de basis van de 1-1.

Niet getreurd echter voor de jonge Duivels, die alles op alles gingen zetten. Winnen tegen dit land was een must, dat wisten ze op voorhand. Uiteindelijk was het Dante Rigo die een kwartiertje voor tijd met een echte frommelgoal de 2-1 op het bord wist te zetten.  

Zaterdag om 21 uur Belgische tijd is er nog de laatste groepsmatch tegen Ecuador.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties