Reactie Maes: "Ik denk dat ik mijn tactisch bord in 2 heb geslagen tijdens de rust"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Maes: "Ik denk dat ik mijn tactisch bord in 2 heb geslagen tijdens de rust"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk bekert verder, maar de kwalificatie hing aan een zijden draadje. Dat beseft ook Peter Maes die zich behoorlijk boos maakte tijdens de rust.

"Op dit moment is er druk op elke wedstrijd. Op basis van het veldspel en de combinaties vind ik dat wij de kwalificatie verdienen. Alle spelers hebben hun taken 120 minuten goed uitgevoerd", klonk de oefenmeester na afloop.

"Ik ben heel tevreden voor de club en de spelersgroep. We krijgen nu een boost want die strafschoppenreeks is altijd toch wat een loterij. Mijn spelers trapten hun strafschoppen overigens voortreffelijk binnen."

Toch kende Genk een zeer lastige wedstrijd. "De eerste situatie voor ons eigen doel, kregen we een goal tegen. Dat  is mentaal zwaar en ik zag de kopjes weer naar beneden gaan."

"Ik denk dat ik mijn tactisch bord tijdens de rust in twee heb geslagen om de boel weer op gang te trekken. Dat hebben ze de tweede helft gedaan en daar moet ik de spelers voor feliciteren. Je krijgt altijd iets als je ervoor wil werken."

Zo heb ik al 2 keer de Beker gewonnen

Een hele grote opluchting en nu hoopt Peter Maes dat hij straks opnieuw naar het Koning Boudewijnstadion mag reizen. "Je hebt altijd één wedstrijd vooraleer je in de finale zit waarin je het heel moeilijk hebt. Je kan best zo vroeg mogelijk een moeilijke wedstrijd hebben voor kwalificatie. Zo heb ik al 2 keer de Beker gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties