Officieel: Chelsea zet Mourinho dan toch op de keien, deze man moet zijn vervanger worden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 42 reacties
Officieel: Chelsea zet Mourinho dan toch op de keien, deze man moet zijn vervanger worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea heeft José Mourinho op de keien gezet. Dat liet de Londense topclub donderdagnamiddag weten in een officiële mededeling. The Special One behield lange tijd het vertrouwen, maar de desastreuze resultaten kosten hem uiteindelijk toch zijn job.

Vorig jaar leidde Mourinho Chelsea nog naar de titel, maar dit jaar kreeg de Portugees zijn ploeg nooit op de rails. The Blues kregen de motor niet meer aan de praat, Eden Hazard kon al meer dan twintig wedstrijden niet meer scoren en vlak voor de jaarwisseling staat Chelsea op een teleurstellende zestiende plaats.

Ondanks de negatieve reeks van Chelsea, behield Mourinho lange tijd het vertrouwen van het bestuur. Maar donderdagnamiddag is er dan toch beslist zijn om de Portugese succescoach opzij te schuiven. Dat liet de club zelf weten.

50 miljoen euro?

Het is overigens best opmerkelijk te noemen dat Chelsea Mourinho uiteindelijk toch op de keien zet. De trainer zou zomaar eventjes een ontslagvergoeding van iets minder dan 50 miljoen euro opstrijken. Tenzij José die vergoeding natuurlijk liet vallen...

Vervanger

Er wordt momenteel druk gespeculeerd over een opvolger voor Mourinho. Chelsea lijkt volgens de laatste berichten te opteren voor een interim-trainer en zou daarbij aan Guus Hiddink denken. De Nederlander zit sinds zijn korte periode bij de Nederlandse nationale ploeg zonder job en was eerder al coach op Stamford Bridge.

Op lange termijn heeft Chelsea dan weer een andere trainer voor ogen. De namen van Pep Guardiola (Bayern München), Carlo Ancelotti (ex-Real Madrid), Juande Ramos (ex-Tottenham, ex-Real Madrid) en Diego Simeone (Atlético Madrid) doen alvast de ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties