Met deze jongens gaan Club en Anderlecht zondag spelen

Met deze jongens gaan Club en Anderlecht zondag spelen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Club Brugge als Anderlecht zagen de voorbije weken en dagen verschillende geblesseerden terugkeren. Paars-wit zit echter ook met enkele geschorsten. Die factoren bepalen ook het verloop en de opstelling in de topper van zondag. Wij probeerden de basisopstellingen te voorspellen.

Club Brugge:

Bij Club keerden Laurens De Bock en Bjorn Engels terug uit blessure. De linksback zal er zondag ongetwijfeld bij zijn, Engels lijkt nog iets te vroeg. De centrale verdediger heeft amper competitieritme en een wedstrijd tegen Westerlo is nog iets anders dan een match op het scherp van de snee tegen Anderlecht.

Wij voorspellen dat Michel Preud'homme voor Stefano Denswil en Brandon Mechele in het hart van zijn verdediging zal spelen. Met Meunier op rechts.

Vanaken krijgt de voorkeur op Vazquez

Op het middenveld zijn Vormer en Simons certitudes, maar de positie van aanvallende middenvelder moet nog ingevuld worden. Vazquez heeft altijd zijn plaats indien fit en er met zijn gedachten bij, maar blijkbaar is geen van beide in orde. Dus zeggen we dat Vanaken de meeste kans maakt. 

Vossen eist zijn plaats straks wel weer op, waardoor Diaby ofwel naar de bank of naar de flank verhuist. Met zijn twee doelpunten heeft hij punten gescoord en dus zetten we hem op rechts. Izquierdo en Refaelov zouden wel eens supersubs kunnen worden. En Gedoz krijgt dan de andere flank.

Anderlecht:

Besnik Hasi moet de schorsingen van Kara Mbodj en Andy Najar opvangen. Bij Anderlecht is het wel makkelijker om te denken als Besnik Hasi aangezien zijn kern niet zo breed is. De herstelde Dendoncker wordt zo goed als zeker een rijtje achteruit getrokken om Kara te vervangen. Gillet wordt rechtsachter.

Op het middenveld blijven Defour en Tielemans zo een koppel, met Praet/Suarez voor zich. Eén van die twee moet ook de linkerflank voor zijn rekening nemen. Okaka blijft centraal staan. Het probleem situeert zich meer op de rechterflank.

We kiezen voor de verrassing

Ibrahima Conte heeft daar de meeste ervaring, maar is al een paar keer door de mand gevallen. Als we de logica volgen, zet Hasi daar Lukebakio, die de laatste weken als eerste invaller fungeerde. Of Ezekiel natuurlijk, maar die voelt zich op de flank niet zo heel lekker. Wij kiezen dus voor de verrassing: Dodi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties