Heeft Kums nu meer kans op het EK? Wilmots gaf ons het antwoord

Heeft Kums nu meer kans op het EK? Wilmots gaf ons het antwoord
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots mocht de Gouden Schoen overhandigen aan Sven Kums. Een verdiende winnaar vond hij het, maar een belofte voor het EK is het allesbehalve.

Wilmots fluisterde Kums enkele bemoedigende woorden toe op het podium. "Ik heb hem gezegd om zo door te doen", knikte Wilmots. "Hij is de verdiende winnaar, maar zo waren er wel meer bij Gent. Maar hij was de motor. De figuur van Gent, zijn rol was zeker niet te onderschatten in het succes."

Wilmots riep hem op 27-jarige leeftijd voor het eerst op. "Hij paste er goed bij. Hij heeft een meer timide karakter, maar hij zette goeie prestaties neer op training. Wij volgen alles en als er bepaalde kwetsuren voorkomen, is hij in beeld."

We slaan België niet over hoor

Maar dat wil dus zeggen dat Kums niet meteen in de selectie zal zitten. "Kijk, op zijn positie hebben we ook nog Fellaini, Witsel, Dembélé,... Maar er kan nog veel water naar zee stromen in vijf maanden. We houden hem zeker in het oog. Het is nog veel te vroeg om iets te zeggen."

"Iedereen wil erbij zijn en dat is toch positief. Prestaties in de Champions League kunnen helpen ja. Maar dat geldt ook voor spelers van Anderlecht en Brugge. We slaan België niet over hoor", besloot Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties