De Franse politie kan de veiligheid op het Europees kampioenschap niet garanderen

Maarten Pottie
| 4 reacties
De Franse politie kan de veiligheid op het Europees kampioenschap niet garanderen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnen enkele dagen gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. In de Franse pers lekte donderdag een brief uit waarin staat dat de politie de veiligheid in Parijs niet kan garanderen.

De politite heeft het al zwaar na maanden van noodtoestand en de stakingen. "Een fanzone voor 90.000 voetbalsupporters kunnen wij er niet bij nemen", schrijft de prefect van de politie Michel Cadot aan de minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. "Daarom stel ik voor dat we de gemeente Parijs vragen om de fanzone te sluiten op de dagen dat er gevoetbald wordt."

Cadot schrijft dat hij niet genoeg manschappen heeft om twee stadions én een fanzone optimaal te beveiligen. Er wordt gevreesd dat hooligans in de fanzones binnen zullen geraken en ook het terrorisme speelt natuurlijk een rol.

Franse oppositie vreest IS

Zowel Les Républicains van Nicolas Sarkozy, als het Front National van Marine Le Pen spraken zich daarom al uit tegen de fanzones. "Het is alsof je IS een groot doelwit aanbiedt", zei kamerlid David Douillet van Les Républicains. Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken sprak al een officiële waarschuwing uit, de Franse premier Manuel Valls (PS) gelooft wel in de veiligheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties