Nieuw in het seizoen 2016-2017: Pro League lanceert rangschikking voor doelmannen

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Nieuw in het seizoen 2016-2017: Pro League lanceert rangschikking voor doelmannen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spitsen in de Jupiler Pro League strijden om de titel van topschutter, ook wel de Gouden Stier bij. Daar hoort ook een shirt bij. Daarnaast wordt er ook een rangschikking opgemaakt voor de meeste assists.

Na de topschutter en de assistkoning wordt er vanaf komend seizoen ook een prijs uitgereikt aan de doelman met de meeste clean sheets. De leider in dat klassement zal ook een speciaal shirt dragen. Een clean sheet telt enkel mee als de keeper aan de wedstrijd begon en geen enkel doelpunt slikte.

Speelminuten en leeftijd

Het is natuurlijk niet onwaarschijnlijk dat meerdere doelmannen de leiding delen in dat klassement. In dat geval zal rekening gehouden worden met het aantal speelminuten en de leeftijd. Dat betekent dat de jongste goalie met de minste minuten op de teller bovenaan komt te staan.

Mocht dit klassement vorig seizoen al bestaan hebben, dan zou het Matz Sels zijn die als winnaar uit de bus was gekomen. Hij kon elf keer zijn netten schoonhouden in de reguliere competitie en drie keer in de play-offs. Een eindtotaal waarmee hij even goed doet als Silvio Proto, die vier keer ongeklopt bleef in de play-offs en tien keer in de reguliere competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties