Nicolas Lombaerts in cijfers: daarom kan hij zo belangrijk zijn voor Anderlecht of Club

Redactie
| 1 reacties
Nicolas Lombaerts in cijfers: daarom kan hij zo belangrijk zijn voor Anderlecht of Club

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische topclubs hebben al enkele weken hun zinnen gezet op Nicolas Lombaerts. AA Gent lijkt ondertussen afgehaakt te hebben, maar Anderlecht en Club willen nog voor de Rode Duivel gaan, hoewel hij voor de landskampioen zeker geen prioriteit is. Maar hoe belangrijk kan deze Lombaerts nu zijn?

Dat Nicolas Lombaerts een verdediger met tonnen ervaring is, dat is al langer dan vandaag duidelijk. Wij bekeken zijn ervaring eens in cijfers. Hoe belangrijk kan hij voor Club Brugge of Anderlecht zijn? Alleen al als Rode Duivel heeft hij 39 wedstrijden op de teller staan.

De linksvoetige centrale verdediger is aan zijn tiende seizoen bij Zenit Sint-Petersburg begonnen. Lombaerts speelde zo al maar liefst 273 competitiewedstrijden, waarin hij 11 keer kon scoren. Met dat het niveau daar toch - vooral in het verleden - hoger lag, zijn dat zeer mooi cijfers.

Bovendien speelde hij met de Russische topclub al 38 wedstrijden in de Champions League. Een cijfer waar veel Belgische voetballers alleen maar van kunnen dromen. En als we dan nog even verder gaan, heeft Lombaerts ook al een UEFA-beker gewonnen en 12 wedstrijden in de UEFA Cup (nu Europa League) gespeeld.

Minder ervaring bij Club

Zo'n verdediger kunnen Anderlecht en Club Brugge - dat voor het eerst sinds lang in de CL aantreedt - zeker gebruiken. Maar Club heeft nog genoeg centrale verdedigers, alleen hebben ze weinig ervaring. Enkel als Denswil of Engels de club nog verlaat, zal Lombaerts meer prioritair worden.

Anderlecht kan Lombaerts dan weer veel beter gebruiken, hoewel het dus in de Europa League aantreedt. Olivier Deschacht wordt ouder, Sebastien De Maio is nog wisselvallig en Kara Mbodji lijkt niet helemaal in de gratie van Weiler te vallen. Een ervaren verdediger als Lombaerts kan dus veel oplossen bij paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties