Preud'homme legt uit waarom Limbombe vorig weekend niet in de selectie zat

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 3 reacties
Preud'homme legt uit waarom Limbombe vorig weekend niet in de selectie zat
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge versterkte zich een tijdje geleden met Anthony Limbombe. Een leuke transfer van de Bruggelingen, maar het is duidelijk dat de nieuwkomer nog tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het spelsysteem van Michel Preud'homme.

Limbombe beschikt in principe over alle kwaliteiten om de geblesseerde José Izquierdo te vervangen, maar toch lijkt hij voorlopig niet de eerste keuze van Preud’homme te zijn. “Dat Anthony vorige week niet in de wedstrijdselectie zat? Er zullen elke week jongens naast de selectie vallen. Dat is nu eenmaal zo als er veel concurrentie is", zei de trainer van Club Brugge vrijdag op het persmoment.

Werk voor de boeg

“Dat zijn keuzes die je moet maken”, ging Preud’homme verder. “Op basis van wat ik zie op training, op basis van de ontwikkeling van de speler en op basis van de tegenstander stel ik mijn selectie samen."

"Ik heb Anthony onverwacht snel laten invallen tijdens die eerste wedstrijden, omdat het toen het juiste moment was. Maar we hebben nog werk met hem voor de boeg.”

Het logische verhaal van een nieuwkomer

“Dat weet Anthony zelf ook. Dat wist hij trouwens al voor hij bij Club Brugge tekende. Dat is het logische verhaal van een nieuwkomer, hé. Het is geen verwijt naar hem toe. Het is niet omdat hij niet goed presteert. Neen, het is net omdat een andere speler het goed doet, dat die voorrang krijgt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties