Datum: 13/09/2014 16:00
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Alweer een corner, alweer een goal: 2-0
Alweer een corner, alweer een goal: 2-0
Foto: © Photonews

Het WK in Canada volgend jaar halen is niet langer mogelijk voor de Belgian Red Flames, maar het is van primordiaal belang dat er tegen Griekenland en Portugal gewonnen wordt. Al is het maar voor een mogelijke betere loting richting EK 2017.

Het EK in 2017 halen is namelijk het grote doel voor Serneels en zijn troepen. Dan mogen - voor het eerst - niet 12, maar 16 landen deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Meer landen die zich kunnen plaatsen ... het maakt de kans op plaatsing van de Red Flames - momenteel het zestiende Europese land op de FIFA-ranking - iets groter. Wat zeker zou kunnen helpen is in pot 2 terechtkomen in de EK-kwalificatieloting.

Doelpuntenfestival?

En dan wordt er maar beter 6 op 6 gepakt in de laatste twee wedstrijden, te beginnen met het duel tegen Griekenland. In het zonnige Griekenland wonnen de Flames eerder met duidelijke cijfers (1-7), nu moet er ook aan Den Dreef gewonnen worden.

Vanaf 16 uur kan u deze topmatch komen bekijken in Leuven. Wie er niet bij zal zijn: Nicky Evrard, die zich blesseerde aan de pols. En dus staat Sofie Van Houtven meer dan waarschijnlijk onder de Belgische lat. (AVL)

Meer nieuws

Wereldkampioenschap