Speeldag: Speeldag 8
Ieren laten punten liggen in Israël
Yves Dekoning

Israël - Ierland 1-1

Israël was veruit de betere in het duel tegen Ierland, maar toch bleef de thuisploeg bijna met lege handen achter. Na vier minuten kwamen de Ieren via Clinton Morisson 0-1 voor. Op aangeven van Damien Duff haalde hij verwoestend hard uit. Het was de eerste en meteen ook laatste kans voor de bezoekers.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kans na kans. Israël bleef echter morsen met de gekregen mogelijkheden en zo leken Ierland onverdiend de drie punten mee naar Dublin te nemen. In blessuretijd zorgde invaller Abas Suan met een afstandsschot alsnog voor de gelijkmaker. De Ieren werden dan toch wakker en Duff trapte nog tegen het doelkader, maar het was te laat. De 1-1 stond op de bordjes.

Israel: Aouate, Afek (Nimni 65), Ben Haim, Gershon, Benado, Keisi, Badir, Tal (Balili 65), Benayoun, Katan, Golan (Suan 74).

Rep of Ireland: Given, Carr, O'Brien, Cunningham, O'Shea, Finnan, Roy Keane, Kilbane, Duff, Robbie Keane, Morrison (Holland 85).