Datum: 30/03/2005 20:50
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 9
Match nul comme d'habitude

Het begint stilaan een gewoonte te worden bij les Bleus, maar weer speelde Frankrijk gelijk. In Israël verspeelden Raymond Domenech en zijn spelers twee kostbare punten in de strijd voor een plaats op het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland. Bij een 0-1-stand na een doelpunt van David Trezeguet, kreeg diezelfde Trezeguet een rode kaart en werd het vijf minuten voor tijd 1-1…

Beide teams startten met slechts één diepe spits en de Israëli’s wilden duidelijk een punt behalen. Vijf verdedigers vingen elke aanval van de Fransen, die sterk aan de wedstrijd begonnen, op. Frankrijk domineerde Israël de gehele eerste helft, maar scoren lukte niet. Fabien Barthez, die heel de tijd uitgefloten werd door het Israëlische publiek, moest zich maar enkele keren tonen, maar deed dit met verve.

Na de rust kwamen de Fransen snel op voorsprong. Sylvain Wiltord schilderde een voorzet op het hoofd van David Trezeguet, die de 0-1 optekende. Vijf minuten later liet Trezeguet zich van zijn slechtste kant zien en gaf Ben Haïm een kopstoot. Markus Merk trok meteen terecht rood voor de spits van Juventus. Dit gaf Israël vleugels en vijf minuten voor tijd scoorde Badir met het hoofd de gelijkmaker.

1-1 is een score waar beide teams niet veel mee opschieten. In september zal Frankrijk de zegedraad weer moeten oppakken wilt het zich kwalificeren voor het WK 2006.