engEngeland
isrIsraƫl
Datum: 08/09/2007 18:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 11
Engeland wint belangrijk duel
Dirk Pieters
| 0 reacties
Engeland wint belangrijk duel
Foto: © SC

Engeland stond vrijdagavond voor een enorm belangrijke wedstrijd tegen Israël en kon maar beter winnen om nog kans te maken op het EK-ticket. De Engelse nationale ploeg deed dan ook wat er werd verwacht en versloeg Israël met 3-0.

De ploeg van Steve McClaren kende in een uitverkocht Wembley geen probleem met de bezoekers. Al na twintig minuten kwam Engeland op voorsprong. Joe Cole draaide een hoge bal de zestien in. De bal kwam bij Shaun Wright-Philips terecht, die twijfelde niet en schoot hem hoog tegen de netten: 1-0. Ook na het doelpunt bleef Engeland heer en meester, maar moest het wel tot na de pauze wachten om uit te lopen naar een eenvoudige zege.
 
Het was Michael Owen die met een schitterende treffer de scorde verdubbelde. De spits van Newcastle United werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld door Gareth Barry, en uit de draai schoot hij de bal enig mooi tegen de netten. Ook Micah Richards pikte zijn doelpuntje nog mee. De 19-jarige verdediger kopte een hoekschop mooi raak: 3-0. [AN]

Europa

 Speeldag 11