Datum: 06/09/2006 18:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 2
Belgie heeft z'n eerste driepunter beet

Na de blamage tegen Kazachstan is België erin geslaagd om z’n eerste overwinning te boeken met oog op het eindrondeticket voor het EK 2008 in Zwitserland & Oostenrijk. Het versloeg Armenië met 0-1, een kopbaldoelpunt van Van Buyten volstond om de drie punten mee naar België te brengen.

In het Republicanstadion bracht bondscoach Vandereycken Pieroni en Dembele aan de aftrap, Collen begon op rechts. Daerden kreeg de voorkeur op Goor, Englebert op Vanden Borre. De wedstrijd begon stroef lichtjes in het voordeel van Armenië dat verrassend sterk begon. Het eerste kleine kansje was echter voor België wanneer Pieroni z’n volley een metertje naast zag gaan. Ook Armenië kon even gevaarlijk zijn, maar Stijnen was attent en kwam goed uit. De eerste goede kans kwam er via Daerden die op z’n eigen gekende wijze penetreerde en via een één-tweetje met Geraerts kon schieten op doel, hij zag z’n schot strandden in het zijnet.

De wedstrijd kabbelde voort, even werd het publiek opgeschrikt door een schot van Pieroni dat gepakt werd door doelman Kasparov. Alweer Pieroni dribbelde zich even later fraai door de verdediging maar de afwerking was niet goed genoeg om de netten te doen trillen. Een poging van Geraerts zoefde naast. Vijf minuten voor de rust was het dan eindelijk raak. Een verre inworp van Van Damme werd rechtstreeks door Van Buyten in doel gekopt. Een verdiende voorsprong voor België en meteen ook de ruststand.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Armenië, maar Stijn Stijnen liet zich niet verrassen en pakte de bal klemvast. De tweede helft kwam traag op gang en gaandeweg herpakte Armenië zich, de Rode Duivels lieten zich in slaap wiegen en liet zo Armenië komen. België speelde een slordige, zwakke tweede helft en kreeg het naar het einde toe moeilijk tegen de vinnige spelers van Armenië. Gelukkig slaagden de Armeniërs er niet in van kansen te creëren. België speelde in de tweede helft zo goed als geen enkele kans bij elkaar maar gaf er ook geen weg en behaalt zo z’n eerste overwinning in deze campagne.