België moet zich herpakken tegen Armenië

Thomas Dubois
| 0 reacties
België moet zich herpakken tegen Armenië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat ons land voor een uiterst belangrijke uitwedstrijd in Armenië. De nationale ploeg moet winnen, wil het niet meteen volledig op achtervolgen aangewezen zijn in de strijd om een ticket voor het EK in 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Vanavond moet België alvast beter voor de dag komen dan enkele weken geleden thuis tegen Kazachstan. Toen werd eerloos gelijkgespeeld. België kreeg weinig kansen en de uitstekende kansen die het kreeg werden professioneel de nek omgewrongen. Bovendien had het geluk dat Kazachstan die ene goede kans niet kon afmaken.
 
In de logica dat Kazachstan het zwakke broertje van de groep was, is het duidelijk dat de Belgen niet een tandje, maar een heel tandwiel zullen mogen bijsteken om de eerste driepunter te behalen. Bondscoach Vandereycken, die het nodig achtte om een korte persstop in te lassen, moet het alvast zonder Kompany stellen die in de vorige wedstrijd geblesseerd uitviel en nog steeds niet fit genoeg is.
 
Zoals wel meer gebeurt bij Vandereycken wordt het gissen naar de opstelling. Stijnen in doel lijkt één van de enige zekerheden. In de verdediging is de kans groot dat Hoefkens en Van Damme mogen starten. Op het middenveld wordt het afwachten welk systeem de bondscoach zal kiezen. Op links verliest Goor stilaan alle gratie en moet hij zich dringend gaan bewijzen, als hij tenminste nog de voorkeur krijgt op Daerden die dit seizoen al bijzonder trefzeker was voor Club Brugge. Op rechts heb je Vanden Borre die zich aanvallend heel graag uitleeft tegenover een Englebert die meer afstand aflegt, ballen recupereert en ballen aflevert. Vooraan lijkt de voorkeur uit te gaan naar Pieroni en Dembele.
 
Ondanks de mindere prestatie tegen Kazachstan moet ons land altijd in staat zijn om te winnen van het nummer 104 van de wereld. Armenië is al bij al slechts een voetbaldwerg met amper een voetbaltraditie. De wedstrijd wordt om 18 uur Belgische tijd afgetrapt en wordt uitgezonden op VT4, de uitzending begint om 17u40. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties