Word fan! 488

Beker van België (Croky Cup) 23/24 nieuws, kalender en stand

In de Beker van België wordt gestreden voor één van de grote prijzen uit het Belgische voetbal. Het is een bekertoernooi voor Belgische voetbalclubs dat jaarlijks georganiseerd wordt. Voetbalkrant houdt u op de hoogte van alle bekermatchen.

Met de Beker van de Belgische provincies, dat twee edities kende, was er ook al een voorloper. Het is sinds 1912 dat Belgische clubs streven naar bekerwinst en de Beker van België dus in principe elk jaar terugkeert, al zijn er door omstandigheden ook al periodes geweest waarin het bekertoernooi werd afgelast. De winnaar pakt niet enkel de beker, maar verwerft ook meteen een Europees ticket voor de laatste voorronde van de Europa League en mag in het volgende seizoen de Supercup spelen.

Croky Cup

De Beker van België heeft ook een merknaam en dat is sinds 2015 de Croky Cup. Croky is immers de grote sponsor van het toernooi en bij aankondigingen van wedstrijden en dergelijke wordt er dus steeds gesproken over de Croky Cup.

Bekerfinale België

In het seizoen 2023-2024 is het Belgisch voetbal toe aan de 69ste editie van de Beker van België. Het bekeravontuur begint ten vroegste in juli 2023 en kent zijn ontknoping met de finale op 9 mei 2024 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De bekerfinale gaat elk jaar door in het nationale stadion. Dat zal ook dit seizoen opnieuw het geval zijn. In het seizoen 2022-2023 won Antwerp op de Heizel nog de bekerfinale met 0-2 van KV Mechelen.

De loting voor de Beker van België bepaalt welke affiches er op het programma komen in de Croky Cup. De loting voor de eerste zes ronden vindt plaats op 26 juni 2023. De loting voor de zestiende finales gaat door op 11 september 2023, de loting voor de achtste finales op 2 november 2023.

Kalender Beker van België 2023/2024

Stand Beker van België

Laatste nieuws uit Beker van België

Meer nieuws

Stand Beker van België