Word fan! 1121

Bundesliga 2023/2024 (Duitsland)

Hier vindt u een overzicht van alles wat met de Bundesliga 2023-2024 te maken heeft. Zo kan u hier het klassement terugvinden, maar ook welke wedstrijden er gespeeld worden, de statistieken van alle ploegen en spelers en de transfers die in de Bundesliga gebeuren. 

Bayern München was vorig seizoen weer titelverdediger, maar had de handen vol met Borussia Dortmund. Dortmund ging zelfs als leider de slotspeeldag in, maar het speelde in zijn laatste match gelijk en Bayern won wél. Daardoor eindigde beide ploegen met evenveel punten. Bayern speelde opnieuw kampioen omdat het een beter doelsaldo had. Topschutters waren Niclas Füllkrug van Werder Bremen en Christopher Nkunku van Leipzig. Beiden maakten 16 doelpunten.

18 ploegen op hoogste niveau

In het seizoen 2023-2024 breekt een nieuwe jacht op de titel open, met 18 ploegen op het hoogste niveau. Ook kunnen Europese tickets verdiend worden om in de Champions League, Europa League of Conference League in actie te komen, terwijl de ploegen onderaan knokken om degradatie te vermijden. Naast de prijzen in de competitie staat er in het Duitse voetbal nog een trofee op het spel in de DFB Pokal.

Alle info over de Duitse Bundesliga kan u bij Voetbalkrant.com terugvinden.

Kalender Bundesliga 2023/2024

Stand Bundesliga

Laatste nieuws uit Bundesliga

Meer nieuws

Stand Bundesliga