Word fan! 1097

Bundesliga 2022/2023 (Duitsland)

De Bundesliga is de voetbalcompetitie van het hoogste niveau die in Duitsland georganiseerd wordt. Voetbalkrant houdt u op de hoogte van alle gebeurtenissen in de Bundesliga.

Bayern recordhouder in Bundesliga

De Bundesliga is ingevoerd na een besluit van de Duitse voetbalbond in 1962. Achttien clubs nemen het tegen mekaar op in deze Duitse voetbalcompetitie, in zeventien thuiswedstrijden en evenveel uitwedstrijden. De ploeg die aan het einde van het seizoen bovenaan staat, is de nieuwe Duitse landskampioen. Bayern Munchen is de recordhouder met 32 landstitels. De resultaten in dit kampioenschap bepalen ook welke clubs zich kwalificeren voor de Europese competities en welke clubs degraderen naar de Tweede Bundesliga.

In 2021 werd de Bundesliga door de IFFHS uitgeroepen tot nummer acht van sterkste nationale competities ter wereld en de zevende sterkste van Europa. Dat is de beoordeling voor de competitie in zijn geheel. Met Bayern brengt de Bundesliga ongetwijfeld een van de sterkst voetballende ploegen ter wereld voort. De Bundesliga is sinds 1991-1992 de hoofdcompetitie van het volledige Duitsland. In eerste instantie was het enkel de competitie van het voormalige West-Duitsland.

Schalke terug in Bundesliga

Het seizoen 2022-2023 is het 30ste seizoen van de Bundesliga. Dat is van start gegaan op 5 augustus met een ontmoeting tussen Eintracht Frankfurt en Bayern Munchen. Het kampioenschap duurt tot 7 mei 2023. De ploeg die dit seizoen de beste is in de Duitse competitie, volgt titelverdediger Bayern op. Aan het einde van het seizoen speelt de nummer 16 uit de stand play-offs tegen de derde uit de Tweede Bundesliga voor het behoud. Nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks naar de Tweede Bundesliga. Schalke 04 en Werder Bremen zijn de promovendi die dit seizoen in de Bundesliga in actie komen. Zij vervangen de degradanten Arminia Bielefeld en Greuther Furth.

Kalender Bundesliga 2022/2023

Stand Bundesliga

Laatste nieuws uit Bundesliga

Meer nieuws

Stand Bundesliga