Word fan! 477

Wedstrijden STVV

Volledige kalender

Laatste voetbalnieuws

Meer nieuws

Geschiedenis

Sint-Truiden VV werd opgericht in 1924 en heeft het stamnummer 373. Het duurde tot 1957 vooraleer STVV op het hoogste niveau uitkwam. In 1965/1966 werd de club onder Raymond Goethals vicekampioen, nadat ze met nieuwjaar eerste stond. In ’71 bereikten ze de finale van de beker van België, maar was Beerschot een maatje te sterk. Drie jaar later zakte de ploeg weer naar tweede klasse.

Het duurde tot 1987 om weer eersteklassevoetbal te zien op Stayen. Maar ook nu weer was het van korte duur, vier jaar later zakten ze weer. Wachten op een echt boerenjaar deden ze in Limburg tot 2003. STVV werd vierde in de competitie en speelde (en verloor) de bekerfinale.

In 2008 moesten de Truienaren weer een trapje lager spelen na opnieuw een degradatie. Guido Brepoels werd aangesteld als coach en hij pakte meteen de titel in tweede. Het eerste jaar in Eerste Klasse werd meteen play-off 1 gehaald en zou men vierde eindigen.

In 2011 verliet sterke man Roland Duchâtelet de club en trok naar Standard. Een jaar later degradeerde zijn oude ploeg weer, maar drie seizoenen in tweede klasse mondden uit in het behalen van de titel 2015. Sindsdien acteren de Kanaries opnieuw op het hoogste niveau, waar ze meestal in de middenmoot vertoeven. Al is het meestal wel vooral achterom kijken en zaak om niet in de problemen te komen. Trainers als Ivan Leko, Jonas De Roeck, Marc Brys, Peter Maes en Bernd Hollerbach zijn de voorbije jaren de reveu gepasseerd, voor de leiding van de eerste ploeg in handen kwam van Thorsten Fink. 

STVV won in zijn geschiedenis geen enkele prijs op het hoogste niveau, maar speelde wel twee bekerfinales en werd één keer tweede in de competitie. Met Odilon Polleunis heeft het ook een Gouden Schoen (1973) in zijn rangen.

Info STVV

Volledige naam: Sint-Truiden VV
Nummer: 373
Opgericht: 1924
Aansluitingsjaar: 1924
Stadion: Stayen
Website: www.stvv.com
E-mail: info@stvv.com
Telefoon: 011/68 38 29
Sponsors: DMM.com, Big ones
Budget: 15.000.000 €
Bijnamen: de Kanaries (les Canaris)

Spelers