rwdmRWDM
zwaZulte Waregem
Datum: 09/05/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Edmond Machtensstadion
FC Brussels verliest afscheidswedstrijd in eerste
T. Coremans
| 0 reacties
FC Brussels verliest afscheidswedstrijd in eerste
Foto: © SC

FC Brussels is er opnieuw niet in geslaagd een overwinning binnen te slepen. Deze keer toonde Zulte Waregem zich te sterk.

Na een turbulente week stonden vrijdagavond het al gedegradeerde FC Brussels en Zulte Waregem, in een vooruitgeschoven wedstrijd van de laatste speeldag, tegen over elkaar. Voor aanvang van de partij werd François Sterchele uitgebreid geëerd. Beide supportersclans scandeerden de naam van de voormalige topschutter. Een mooi gebaar.

Voor de bezoekers startte de partij wervelend. Na een pass van Matthys mocht Janis Coppin zijn tweede van het seizoen, in evenveel weken, binnenkoppen. FC Brussels vond niet meteen een antwoord op de vroege achterstand. De Brusselaars voetbalden zonder creativiteit en kregen halverwege de eerste helft een tweede opdonder te verwerken. Na goed voorbereidend werk over het middenveld kwam Leye alleen voor doel. Hij versloeg Werner en bracht de score op 0-2. FC Brussels stond machteloos en kreeg voor de pauze weinig noemenswaardigs in elkaar geknutseld. Haydock was er voor de thuisploeg het dichtst bij, maar zijn schot miste kracht.  

Na de pauze kwam de thuisploeg meer opzetten. Zulte Waregem bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Zij wilden FC Brussels helemaal lam leggen door op de counter te spelen. Invaller Gueye bracht de thuisaanhang enkele keren in vervoering, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In de slotseconden lukte de thuisploeg dan toch nog het tegendoelpunt. De opvallende Gueye trof uiteindelijk toch raak, 1-2.  (AN)

Jupiler Pro League

 Speeldag 34