moeMoeskroen
Germinal Beerschot
Datum: 10/05/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen op het nippertje voorbij GB
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Moeskroen op het nippertje voorbij GB
Foto: © SC

Wie een echte eindeseizoenswedstrijd wou zien, moest dit weekend in Moeskroen zijn. Maar geen mens die daar over zeurde, want ook deze wedstrijd stond helemaal in het teken van het overlijden van François Sterchele.

Net als hun collega's in Brugge namen de spelers, supporters en trainers van Germinal Beerschot met tranen in de ogen afscheid van François Sterchele. Na een emotioneel afscheid startten de bezoekers het beste aan de partij. Malki en Monteyne waren dicht bij een doelpunt, hun pogingen kenden echter geen succes.

Op slag van rust moest Volders ingrijpen op een knappe poging van Malki. Hetzelfde gebeurde vlak na de koffie, het was Malki echt niet gegund.

Na het uur zakte Germinal Beerschot weg. Moeskroen profiteerde in de slotfase door de 1-0 te scoren. Het was Adnan Custovic die de enige goal van de partij maakte. Ondertussen was er opnieuw een bijzonder emotioneel moment gepaseerd, want vijf minuten voor het einde mocht Stercheles boezemvriend Vincenzo Verhoeven invallen. Scoren lukte hem echter niet, zodat de partij uiteindelijk met een 1-0 zege eindigde. Germinal Beerschot sluit zo het seizoen af op de vijfde plaats, een bijzonder knappe prestatie van de Antwerpenaren.

Jupiler Pro League

 Speeldag 34