Word fan! 63

Wedstrijden FCV Dender EH

Volledige kalender

Laatste voetbalnieuws

Meer nieuws

Geschiedenis

FCV Dender EH is een Belgische voetbalclub, aangesloten bij de Belgische voetbalbond onder het stamnummer 3900. Het is ontstaan uit een fusie van KFC Denderleeuw en Verbroedering Denderhoutem. De fusieclub zag op 11 april 2005 het levenslicht.

Denderleeuw was in 2001 al eens gefuseerd met Eendracht Hekelgem, vandaar de EH in de clubnaam. Enkele jaren later kwam eht dan nog eens tot een fusie om één grote ploeg de Denderstreek te laten vertegenwoordigen in het Belgische voetbal. Met rood, blauw en zwart als clubkleuren. Het initiatief leek een ongelooflijk schot in de roos, want Dender speelde meteen twee jaar op rij kampioen en maakte zo in geen tijd de sprong van derde naar eerste klasse. Daar geraakte het niet verder dan twee jaar degradatievoetbal.

In 2009 moest dus opnieuw in tweede klasse gevoetbald worden, maar er kon niet meteen aangeknoopt worden met betere resultaten. In 2012 zakte Dender zelfs opnieuw naar derde klasse. Na de opsplitsing tussen profvoetbal en amateurvoetbal ging het in eerste nationale aan de slag. Na jaren van wisselende resultaten herrees Dender dan toch in het seizoen 2021-2022. Het stelde in de eindronde de titel - en bijhorende promotie naar 1B - helemaal veilig.

Er passeerden al enkele opvallende trainers de revue bij Dender. Jean-Pierre Vandevelde loodste de club voor het eerst naar het hoogste niveau, maar werd daar ontslagen vanwege de positie onderaan in het klassement. Jan Boskamp ging de uitdaging aan om Dender door een woelige periode te loodsen. De Nederlander stapte op na een ruzie met Patrick Asselman, zijn uiteindelijke opvolger die Dender ook niet op het hoogste niveau kon houden.

De prijzenkast van Dender op het allerhoogste niveau is nog leeg. Wel koestert de fusieclub de vier titels die in de lagere reeksen behaald werden. 

Info FCV Dender EH

Volledige naam: FCV Dender EH
Nummer: 03900
Opgericht: 2005
Aansluitingsjaar: 2005
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Website: www.fcvdendereh.be
E-mail: secretaris@fcvdendereh.be
Telefoon: 053/66.91.92
Sponsors: Van Roy - De Doncker en Nike
Budget: 3,2 miljoen euro

Spelers