VRT zendt thuisinterlands Rode Duivels uit

VRT zendt thuisinterlands Rode Duivels uit
Foto: © SC

De openbare omroep VRT heeft de uitzendrechten verworven voor alle thuisinterlands van de Rode Duivels tot en met 2010. De VRT bereikte een akkoord daarover met de Belgische voetbalbond.

De eerste wedstrijd die u op de openbare omroep zal kunnen volgen, is de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in Brussel tegen Portugal. Ook de andere drie thuiswedstrijden in het kader van de EK-kwalificatie komen op het scherm. 

De voorbije maanden was er nogal wat heibel over de uitzendrechten van de Rode Duivels. VRT, VT4 en Sport 5 hadden een bod gedaan, maar de voetbalbond vond de geboden bedragen te weinig en begon een nieuwe procedure. Geen enkele Vlaamse zender toonde nog interesse in de Rode Duivels. Eerder deze week weigerde bondscoach René Vandereycken nog te praten met zenders die geen partner zijn van de KBVB. De uitwedstrijden van de Rode Duivels zijn in handen van VT4.

Na het verliezen van de rechten op de Champions League, trekt de VRT resoluut de kaart van het nationale voetbal. Zowel de Jupiler League, het nationale bekertoernooi als de Supercup zijn al te zien op de openbare omroep. De VRT zal trouwens ook aandacht besteden aan het EK voetbal voor beloften dat straks in Nederland wordt georganiseerd en waar Jong België aan meedoet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties