BHZ wint Limburgse derby

Ward Bollen
| 0 reacties
BHZ wint Limburgse derby
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een sfeervol en goed volgelopen Patro-stadion heeft K.B. Heusden-Zolder de enige Limburgse derby in de tweede afdeling gewonnen. De bezoekers toonden zich meer ervaren in deze confrontatie en wonnen verdiend. Voor de wedstrijd nam Patro afscheid van Manuel Karagiannis. Hij werd in de bloemetjes gezet.

Onder impuls van een sterke Jacky Peeters hield KBHZ de boel vanachter goed gesloten. Heusden zocht vooral veel naar z'n diepe (en snelle) spits Souleyman Junior. Vroeg in de partij viel Bram Vangeel reeds uit met een blessure. Hij werd vervangen door Kristof Arijs, overgekomen van Cercle Brugge. Iets voor de twintigste minuut kopte Souleyman Junior een vrijschop via de deklat achter de thuisdoelman binnen. 

De bezoekers kregen in het restant van de wedstrijd nog kansen om de voorsprong te vergroten. Souleyman Junior toonde zich soms iets te zelfzuchtig, waardoor de partij spannend bleef. Want op het einde kwam Patro nog stevig opzetten, maar een poging scheerde de deklat. Al bij al een verdiende Heusdense zege. De bezoekers gingen voluit hun kans en konden als enige club scoren. Scheidsrechter De Bleeckere had het trouwens niet makkelijk in deze Limburgse derby. 

Door deze zege rukt BHZ op naar de derde plaats in de stand met 11 punten. Antwerp behoudt het maximum van 15 na een 3-0 zege tegen KV Kortrijk.  De doelpunten waren van Mitrovic, Idrissu en Di Gregorio. SV Zulte-Waregem staat tweede met 13 punten, het won eveneens, met 2-1 van Ronse via goals van Tankary en D'Hollander. Nummer vier Waasland pakte ook de volle pot: 1-0 tegen Deinze. Tubize verloor met 3-2 bij V.Geel en zakt naar de vijfde stek met 10 punten. Naar nummer zes Ronse is er een gaatje, zij tellen 7 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties