Argentinië op toerental in de WK-kwalficatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Argentinië op toerental in de WK-kwalficatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tegenstelling tot rivaal Brazilië is Argentinië flink uit de startblokken geschoten in de WK-kwalificaties van Zuid-Amerika. Na de overwinning tegen Chili werd nu ook de volle buit gepakt op het veld van Venezuela. Het werd 0-2. Gabriel Milito en Lionel Messi waren de doelpuntenmakers.

Argentinië had het in Maracaibo niet gemakkelijk met het voormalig zwakke broertje van de Conmebol. Pas toen Juan Roman Riquelme een vrije trap op het hoofd van Milito plaatste werd het 0-1 en dat was een klap voor de thuisploeg. Voor Milito was het de eerste goal voor de nationale ploeg. Net voor de rust was het dan de beurt aan Milito's ploegmaat bij FC Barcelona, Messi, om de score te verdubbelen. Hij zette twee verdedigers in de wind en plaatste vervolgens de bal in de rechterbovenhoek.

Venezuela speelde anders wel goed mee maar kon de kansen niet afwerken. Giancarlo Maldonado kreeg een dot van een mogelijkheid toen hij alleen op de doelman af kon stormen, maar hij schoot de bal naast. In de slotfase van de wedstrijd verzuimde Argentinië wel nog de score op te drijven. Esteban Cambiasso kopte op de paal en in de toegevoegde tijd miste invaller German Denis, even in de belangstelling van Anderlecht, nog een open kans.

Venezuela is het enige land in Latijns-Amerika dat nog nooit meedeed op een WK. Venezuela-coach Richard Paez gaf in een reactie mee dat ze bewezen hebben nu toch te kunnen wedijveren met de grote teams. In de eerste wedstrijd had Venezuela met 0-1 gewonnen van Ecuador, op het WK 2006 nog een revelatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties