(VIDEO) Delap gaat niet speerwerpen op Londen 2012

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
(VIDEO) Delap gaat niet speerwerpen op Londen 2012

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stoke, en bij uitbereiding heel Engeland, is al geruime tijd onder de indruk van Rory Delap. Delap, een gewezen speerwerper, slaagt er telkens in om met zijn inworpen doelgevaar te creëren. Oguchi Onyewu in het kwadraat.

In het Verenigd Koninkrijk heeft ondertussen iedereen het niet alledaags geheim wapen van Rory Delap ontdekt. Zo lag de Stoke-middenvelder midden september, met twee reuzenworpen over meer dan 35 meter, aan de basis van twee doelpunten tegen het Everton van Marouane Fellaini. Ook tegen Arsenal slingerde hij de bal twee keer panklaar voor doel. In totaal lag Delap dit seizoen al acht maal aan de basis van een doelpunt. Niet zelden leverde dat punten op voor nieuwkomer in de Premier League Stoke City.
 
Maar met de faam komen ook de roddels. Zo ontstond al gauw het bericht dat Delap, ondertussen al 32, zijn zinnen had gezet op de Olypische Spelen van Londen in 2012. Die speculaties heeft de Ier nu ontkracht. In The Stoke Sentinel laat Delap weten dat hij niet denkt aan een terugkeer naar de atletiek. “Ik heb graag aan speerwerpen gedaan. Ik mocht zelfs mijn land vertegenwoordigen. Maar op mijn 15de ben ik me gaan bezighouden met voetbal, iets wat ik ga blijven doen.”
 
Delap kwam eerder uit voor Carlisle United, Derby, Southampton en Sunderland. Hij speelde elf keer voor Ierland. De uitzonderlijke inwerper nam het speerwerpen op bij zijn lokale atletiekclub. Hij werd meteen beschouwd als een natuurtalent. Op zijn 14de, toen hij al 40 meter kon werpen, gaf hij er de brui aan. Of hij het dubbele kan gooien om kans te maken op een Olympische medaille blijft nog maar de vraag.
 
Bekijk hier enkele beelden van Delap:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties