Domenech: "Slecht EK was mijn fout"

Kevin Van Cutsem
| 2 reacties
Domenech: "Slecht EK was mijn fout"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech, de Franse bondscoach, kijkt in L'Equipe terug op het afgelopen jaar. Voor het teleurstellende EK veegt Domenech voornamelijk voor eigen deur: “Het mislukte tornooi is mijn fout. Ik heb misschien gefaald op gebied van communicatie."

Raymond Domenech heeft er een bewogen jaar opzitten. De teleurstellende resultaten brachten hem niet enkel in ongenade met de Fransen. Het leverde hem ook een zure relatie op met de pers. “Na Servie-Frankrijk werd ik door het slijk gehaald voor mijn beruchte woorden over de geur van bloed. Dat doe ik dus niet meer. Ik heb geleerd dat ik in deze functie soms beter kan zwijgen.”
 
Maar het dieptepunt van het jaar was het EK in Zwitserland en Oostenrijk. “Het falen van de ploeg was mijn fout. Ik wist dat het ingewikkelder zou worden dan het WK in 2006, maar ik maakte het niet voldoende duidelijk. Toch blijf ik overtuigd dat we het tegen Italië hadden kunnen halen als we niet in negatieve omstandigheden hadden moeten voetballen (de blessure van Ribéry, de uitsluiting van Abidal, nvdr).” (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties