Kortrijk is te sterk voor Willebroek-Meerhof

De Nijs Michael
| 5 reacties
Kortrijk is te sterk voor Willebroek-Meerhof
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk blijft het goed doen in deze oefencampagne. De rood-witten zakten gisteren af naar het veld van KVC Willebroek-Meerhof, maar ook daar lieten ze geen steek vallen. De eersteklasser won met 1-3.

KVC Willebroek-Meerhof bestaat negentig jaar en omdat te vieren werd Kortrijk uitgenodigd voor een galawedstrijd. De bezoekers gingen goed van start en dat werd al na twaalf minuten beloond. Leon Benko strafte geblunder in de plaatselijke defensie af. Capon had even later een tweede Kortrijks doelpunt aan de voet, maar hij stuitte op de doelman. 

In plaats van 0-2, werd het 1-1. Mirrir trapte een vrije trap tot verrassing van het hele stadion voorbij doelman Verbauwhede. Soetaers probeerde aan de overzijde hetzelfde, maar hij zag zijn poging tegen de paal stranden. Net voorbij het half uur stond Kortrijk dan toch op voorsprong, William Barbosa zorgde voor het doelpunt. Aan beide zijden waren er nog doelrijpe mogelijheden, maar Barbosa en Mirrir verzuimden die af te maken.

Ook na de pauze bleven de beste kansen voor de bezoekers. Capon en Hempte konden de mogelijkheden echter niet verzilveren. Ook een knap hakje van Ibou had beter verdiend. William Barbosa trof in de slotfase tot zijn frustratie voor de derde keer het doelhout, maar de 1-3 kwam er toch nog. Barbosa knikte een voorzet van Hempte in doel en zorgde zo voor de eindcijfers.

KV Kortrijk:
Verbauwhede, Lahaye, Vervaecke, Lazarevic (46'Belhocine), Hempte, Capon, Calvo (74' Kums), Claeys (74' Pavlovic), Soetaers (46' Reina), Barbosa, Benko (74' Ibou).

Doelpunten: 0-1 Benko, 1-1 Mirrir, 1-2 Barbosa, 1-3 Barbosa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties