Legear: "Terek bood 2,5x mijn loon van Anderlecht"

Christophe van den Boom
| 53 reacties
Legear: "Terek bood 2,5x mijn loon van Anderlecht"
Foto: © SC

Jonathan Legear lijkt eindelijk zijn draai te vinden in Rusland. Voor Terek Grozny kreeg hij een basisplaats en daarvoor bedankte hij met een doelpunt. Nadat hij een tijdje verkommerde op de bank, lijkt het een stuk beter te gaan met de middenvelder.

“Je zou kunnen zeggen dat het een nieuw begin is. Het zit nog maar een maand en een half echt goed in mijn hoofd. Ik begin mij eindelijk aan te passen aan mijn nieuwe leven in Rusland”, aldus de voormalige speler van Anderlecht in La Dernière Heure.

Nochtans is de speler al meer dan een jaar actief bij de Russische club. “Door de lange pauzes die kenmerkend zijn voor dit kampioenschap, heb ik slechts zes of zeven maanden met de ploeg doorgebracht. Dat is de tijd die nodig is om aan te passen. Axel Witsel begint nu bij Zenit een nieuw leven en hij zal ook ondervinden dat hij tijd nodig zal hebben om aan te passen.”

Anderlecht

Legear verliet een tijd geleden Anderlecht. Hij voelde zich goed in Brussel en wilde niet per se weg, maar toch trok hij er de deur achter zich dicht. “Ik was goed betaald en wilde niet weg als een andere club mij 30% meer zou bieden. Maar toen kwam het voorstel van Terek. Zij boden mij 2,5x meer dan ik had bij Anderlecht. De club was heel ambitieus en dus heb ik het voorstel aanvaard”, verklaarde Legear.

“De club ambieert een plek in Europa. De directie heeft ook veel geïnvesteerd en heeft veertien spelers naar hier gebracht. We hebben al enkele grote Russische clubs verslaan. We weten ook dat we bovenaan kunnen blijven meedraaien”, besluit de tweevoudige Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties