Gudjohnsen: "Bewijzen dat ik nog jaren meekan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 147 reacties
Gudjohnsen: "Bewijzen dat ik nog jaren meekan"
Foto: © SC

Eidür Gudjohnsen werd zonet voorgesteld bij Club Brugge. Hij zal er, net als bij Cercle, het nummer 22 dragen. De spits komt met ambitie naar Club: "Dit is geen tussenstap, ik wil prijzen winnen met Club Brugge."

Sander De Graeve in Brugge

“Ik ben heel blij dat ik deze stap kan zetten”, opent Gudjohnsen. “Ik ben trots dat zo’n grote club belangstelling toonde voor mij op mijn leeftijd. Zeker als je ziet waar ik vorig jaar stond. Dit is opnieuw een grote stap in mijn carrière.” De 34-jarige spits brak vorig jaar nog zijn been.

Gudjohnsen is ambitieus: “Ik ben niet meer de jongste maar ik voel dat er nog kracht in me zit. Ik ga alles eruit halen en me goed verzorgen. Club is geen tussenstap, ik wil hier prijzen winnen. Club Brugge hoort in de top van België te staan, de ambitie is hoog. Ik ben het gewend om voor titels te spelen in mijn carrière, dat was ook één van de redenen dat ik voor Club koos. Ik ga bewijzen dat ik nog jaren meekan.”

Zekerheid bij Club

Gudjohnsen had ook nog andere aanbiedingen: “Ik kon ook elders terecht maar steeds maar voor een half jaar. Club gaf me zekerheid voor anderhalf jaar. Ik kan me zo volop concentreren op het veld. De laatste jaren verhuisde ik vaak, ik leefde veel te veel uit mijn koffer.”

Bij Club vindt Gudjohnsen zijn vriend Arnar Gretarsson terug: “Bij AEK werkten we ook al samen en dat liep zonder problemen. Binnen het voetbal zijn we prof, buiten het voetbal zijn we goede vrienden. Ik koos wel voor Club, niet voor Arnar. Het is toeval dat we hier ongeveer gelijk arriveren.”

Bedankt, Cercle

Club speelt dit weekend al tegen Cercle Brugge: “Ik wil iedereen bij Cercle bedanken, ik heb er een geweldige drie maanden gehad. Ik kan, buiten de resultaten, niets negatiefs zeggen over Cercle Brugge. Dat we nu al tegen elkaar spelen is wel heel vroeg, maar dat is voetbal. Op het veld zal ik er zeker geen probleem mee hebben. Ik geloof trouwens dat Cercle de capaciteiten heeft om zich te redden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties