Vanhaezebrouck waarschuwt voor Charleroi: "Charleroi werd gezien als kanshebber POI"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vanhaezebrouck waarschuwt voor Charleroi: "Charleroi werd gezien als kanshebber POI"
Foto: © Photonews

AA Gent ontvangt zaterdagavond in eigen huis Charleroi. De Carolo's staan een eindje onder de Buffalo's in de rangschikking, maar Hein Vanhaezebrouck waarschuwt voor de kwaliteiten van de troepen van Felice Mazzu.

Sander De Graeve in Gent

Hein Vanhaezebrouck schat de Carolo's hoog in. "Het is een ploeg die het vorig jaar heel goed gedaan heeft. Ze speelden ook een sterke play-off II. Dit jaar werd er dan ook veel van verwacht. Ze werden gezien als één van de kandidaten om dichtbij play-off I te spelen", aldus de Gentse oefenmeester.

"Ze staan momenteel iets lager, maar het is een ploeg die ook op verplaatsing kan verrassen. Zowel thuis als uit pakken ze punten, het is dus zeker geen makkie." Vanhaezebrouck verwacht een stevig defensief blok. "Ze gaan met een goeie organisatie komen spelen. We zullen kwaliteit moeten brengen om die organisatie te ontwrichten."

We moeten eens snel op voorsprong komen

Ook de efficiëntie moet omhoog. Tegen Westerlo was dat het manco van Gent. "We moeten aan meer laatste passen en kansen komen. Dat is een beetje ons probleem. We hopen dat het beter loopt. Of we erop getraind hebben? Ik train altijd op afwerking."

Gent heeft er ook het handje van om in eigen huis op achterstand te komen. "Daar moeten we eens mee stoppen. Dat maakt het altijd een pak moeilijker. We moeten sneller op voorsprong komen. Dan krijgen we wellicht ruimte en dat ligt ons misschien wat beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties