Imke Courtois wikt en weegt RSCA voor Clasico: "Al vijf jaar vinden ze geen manier om alles terug op de rails te krijgen"

Imke Courtois wikt en weegt RSCA voor Clasico: "Al vijf jaar vinden ze geen manier om alles terug op de rails te krijgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Welk gelaat zal RSCA straks tonen in de Clasico? Ook Imke Courtois ziet dat ze het moeilijk op de rails krijgen in Brussel en geeft haar visie over de algemene toestand van paars-wit.

Dat doet de voetbalanaliste in De Zondag. Onder meer bespreekt ze het spandoek 'In 5 maanden hebben jullie 3 jaar verprutst', waarmee de fans uitpakten aan de Gaverbeek. "Alle  begrip dat ze niet tevreden zijn, maar ze bedoelen toch dat drie jaar 'process' onder Kompany wordt verprutst door de keuze voor Mazzu en meer mentaliteit? Tja, het laatste jaar onder Kompany was beter."

Al voegt Courtois daar meteen een nuance aan toe. "Het is al vijf jaar - onder Vanhaezebrouck, Vercauteren, enzovoort - dat ze geen manier vinden om alles terug op de rails te krijgen. Financieel heeft de club ook niet veel mogelijkheden. Ik zie in elk geval ook te veel dezelfde lichtvoetige spelers. En Zirkzee, Gomez, Kouamé, Cullen... weg. Ik denk dat er ook minder kwaliteit is."

Het binnenhalen van Jan Vertonghen is tot dusver ook geen wondermiddel gebleken. "Hij is gehaald omwille van zijn ervaring, maar aan de resultaten zie je het niet. Gezien zijn leeftijd is hij niet de toekomst van Anderlecht, maar hij moet minstens proberen om de jonge gasten mee te begeleiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties